LM Media - Uw partner voor online succes!

Retentie marketing

Retentie marketing is een zeer effectief middel binnen de online marketing. Het behouden van klanten is immers eenvoudiger dan het verkrijgen van nieuwe klanten. Retentie marketing staat in het teken van gerichte communicatie aan mensen die al eens eerder een aankoop hebben gedaan of serieuze interesse hebben getoond. Retentiemarketing verhoogt de klantloyaliteit en draagt bij aan het verhogen van de gemiddelde bestelwaarde. Het is echter van belang klanten opnieuw te benaderen met sen specifieke boodschap of aanbieding. Hiervoor kunnen verschillende kanalen worden ingezet.

E-mailmarketing

De kracht van een e-mailmarketing campagne wordt door veel bedrijven en online marketeers onderschat. E-mailmarketing kan een hoog rendement opleveren. De eerder opgebouwde database kan worden gebruikt om klanten op nieuw te benaderen per e-mail met een persoonlijke boodschap.

Remarketing

Met remarketing kunnen mensen die uw website of webshop al eens eerder beozcht hebben opnieuw worden getarget. Op deze manier kan een specifieke boodschap worden verstuurd door bijvoorbeeld Google Remarketing of Facebook Remarketing campagne.

Social media

Social media is een ideaal online marketing kanaal om de dialoog met klanten aan te gaan. Het kanaal is bij uitstek geschikt om een relatie met uw klanten op te bouwen en het merkimago te versterken. Social media biedt diverse mogelijkheden voor retentiemarketing.


Wilt u meer weten over retentie marketing. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag uw klanten opnieuw te bereiken.

Meer weten over online marketing?