LM Media - Uw partner voor online succes!

Google voegt mobiel vriendelijkheid toe aan algoritme

Vanaf 21 april zal mobiele gebruiksvriendelijkheid worden meegenomen als rankingsfactor in Google.

Mobiele gebruiksvriendelijkheid voor SEO

Google voegt mobiel vriendelijkheid toe aan algoritmeHet gebruik van mobiel internet neemt fors toe. Inmiddels hebben 72% van de Nederlanders mobiel internet op een smartphone of tablet. Dan hebben we het nog niet eens over het gebruik van Wifi op mobiele apparaten. Onlangs kondigde Google aan het algoritme weer aan te passen. In deze update staat mobiele gebruiksvriendelijkheid centraal. Wie vanaf 21 april op zijn mobiele apparaat een zoekopdracht uitvoert zal voornamelijk mobielvriendelijke websites zien in de zoekresultaten. SEO technisch is het dus zeer interessant om te beschikken over een mobiel vriendelijke website.

Is mijn website mobiel vriendelijk?

Mobiele gebruiksvriendelijkheid wordt dus een belangrijke rankingsfactor in de zoekresultaten van Google. Maar is uw website wel mobiel vriendelijk? Met Google's Mobile-friendly tool kun je je website eenvoudig testen op mobiele gebruiksvriendelijheid. We hebben ook gelijk onze website even getest:

Mobiel vriendelijkheidstest Google

Belangrijke vuilkuilen voor mobiel vriendelijkheid

De onderstaande factoren zijn van belang als het gaat om het beoordelen van de mobiel vriendelijkheid van een website. Helaas zien we nog vaak dat deze nog niet helemaal in orde zijn.

  • Te kleine tekst
  • Tikdoelen te dicht bij elkaar
  • Viewport niet goed ingesteld
  • Software niet geschikt voor mobiel
  • Lange laadtijd

Mobielvriendelijkheid als rankcriterium

Nu mobielvriendelijkheid een belangrijk rankcriterium wordt is het verstandig om na te gaan of je website wel mobiel vriendelijk genoeg is. De bovengenoemde tool kan daar bij helpen. Een website met een responsive of adaptive design zal vanaf 21 april hoger scoren in de zoekmachines. Wanneer je website nog niet geheel geschikt is voor mobiele apparaten raden wij aan om deze alsnog responsive te maken. LM Media kan je helpen om je website te optimaliseren voor mobile apparaten.

Geplaatst door op in Webdesign & Online Marketing

Reageer op dit artikel

Webdesign

Wij maken gebruiksvriendelijke websites & webshops die goed vindbaar zijn. Tevens zorgen wij ervoor dat deze goed worden weergegeven op mobiele apparaten.

Lees meer →

Online marketing

Wilt u online winnen van uw concurrentie? Met onze gedegen marketingachtergrond zijn wij in staat uw online marketing campagne vorm te geven en uit te voeren.

Lees meer →

App ontwikkeling

Wellicht heeft u een gaaf app idee en bent u op zoek naar een app ontwikkelaar. Wij ontwikkelen stabiele en gebruiksvriendelijke mobiele applicaties voor zowel Android als iOS.

Lees meer →